راستی تا بحال بارکد دیدین؟
لابد میگین عجب سوال مسخره ایه معلومه که دیدیم! و حتما خیلی هاتون هم میدونین که بارکد تصویریه حامل اطلاعات یک کد هست که میتونه شناسه یه کالای خاص باشه، مثل پفک نمکی!
توی دنیا بار کد های مختلفی با استاندارد ها و کاربردهای مختلف وجود داره، مثلا استانداردی که (علاوه بر بارکد های معمول) بر روی کتابها نقش می بنده و حامل شناسه شابک (ISBN) کتاب هست. یا بارکدی که روی پاکت پست نقش میبنده که میتونه اطلاعات کد پستی رو حمل بکنه.
این موبایل ما روش یه نرم افزاری داره که مخصوص خوندن بارکد هست، ما هر چی تلاش کردیم نتونستیم باهاش هیچ بارکدی رو بخونیم! تا اینکه این سایت رو دیدم و انواع و اقسام بارکد ها رو امتحان کردم و نهایتا به یک استاندارد جالب برخوردم که موبایلم توانایی شناسائیشو داشت. استاندارد QR-CODE.
این استاندارد که توسط ژاپنی ها اختراع شده میتونه علاوه بر کدهای رقمی هر گونه اطلاعات از جمله متن، شماره تلفن، پیام کوتاه، آدرس اینترنت و ... رو در بر داشته باشه و تنها محدودیتی که داره اندازه اونه! یعنی هرچی که مقدار اطلاعاتی که به بارکد تبدیل میشه بیشتر باشه اندازه اون بزرگتر میشه و برای چاپ اون به جای بیشتری نیاز هست.
برای نمونه میشه به همین بارکد ماتریکسی که اینجا هست اشاره کرد که آدرس وبلاگ رو در بر داره.
در اینجا میتونید سایتی رو ببینید که میتونه اطلاعات شما رو به بارکد تبدیل کنه و علاوه بر اون نرم افزار قدرتمند خوندن این نوع بارکد ها رو برای هر نوع موبایل داره. این بارکد ها برای انتقال سریع اطلاعات بر روی PDA ها و یا موبایلها استفاده میشه که میشه اونها رو توی صفحات وب و وبلاگها (که ممکنه ازشون پرینت هم تهیه بشه) ویا مجلات استفاده کرد.
برای من که آشنائی با این بارکد جالب بود. امیدوارم شما هم ازش استفاده کنید.